• Koncoročný výlet 1.A a 1.B

        • 28. 6. 2022
        • Letné prázdniny už klopú na dvere a v školských triedach je čím ďalej tým teplejšie... Veľmi dobre nám preto padol výlet do bratislavských Mestských lesov.
          V areáli Partizánskej lúky sa žiaci z 1.A a 1.B pod vedením pedagóga Mestských lesov zúčastnili programu "Po stopách". Oprášili si svoje poznatky o zvieratách žijúcich v lese a zistili aj všeličo nové. Prítomnosť lesných zvierat sa naučili vnímať cez rôzne zanechané stopy: odtlačky labiek, trus, pierko, hniezdo...
          Poobedie deti strávili v znamení hier na lúke v lesnom prostredí a kopček hviezdoslavovskej zmrzliny spravil za našim výletom sladkú bodku.
          Ešte aj na druhý deň deti nadšene rozprávali, aký skvelý deň sme spolu zažili.

          Text: Mgr. Lucia Krajčíková
          Foto: Mgr. Lucia Krajčíková a Ing. Ľubica Kriglerová

        • Týždeň so zvieratkami v 1.A

        • 28. 6. 2022
        • S blížiacim sa koncom školského roka to v 1.A ožilo. To, že sme prebrali celý Šlabikár a spoznali všetky písmenká, nás veľmi tešilo. Naša radosť však bola o to väčšia, že sme si za odmenu zvolili priniesť do školy svojich domácich miláčikov.

          Celú "akciu" sme si dôkladne naplánovali: zvieratká sme si spísali, roztriedili a rozdelili do viacerých dní tak, aby sa navzájom zniesli. Tiež sme naplánovali dĺžku pobytu jednotlivých zvierat v triede. Nakoniec sme náš plán predostreli rodičom - prešiel 😇
          S ich pomocou nás prišli postupne navštíviť tieto živé tvory:

          králik Flafy 🐰, záhradné aj akváriové rybky 🐟🐠🐡, záhradní slimáci 🐌, morčatá 🐹 a džungarské škrečky 🐭,  mačky 🐱 a samozrejme psy 🐶: bišónik Harry, kríženka Nina, dlhosrstý Nemecký ovčiak Tony a Aljašský malamut Kim, ktorí nám podľa svojich možností predviedli svoje umenie reagovať na povely.

          Ako posledné nás prišli navštíviť včielky 🐝. Bolo to takto:
          "Dnešný deň bol posledný z našej série predstavovania domácich zvieratiek - hoci dnes to neboli tak celkom domáce zvieratká...Vďaka pánu Sógelovi, Elinkinmu ockovi, sme sa o včielkach dozvedeli mnoho zaujímavého: čo je to nektár či propolis, ako vyzerajú prázdne a plné plásty a z čoho je vlastne včelí vosk, ale aj zaujímavosť o tom, ako sa v zime včielky zahrievajú. Ochutnali sme peľové guľôčky, a po dnešku už dokážeme povedať, či nám chutí viac agátový, lesný alebo púpavový med (ktorý by ste si tipli? 🙂)
          V závere prednášky sme sa zahrali na to, ako sa včielky dorozumievajú a vyrobili sme si našu vlastnú malú lúku plnú pracovitých včiel - z papiera.
          ps: všetky 😉"

          Téma zvieratiek nám počas šiestich dní pretkávala vyučovanie, a tak sme nadšene písali diktáty o aktuálnych zvieracích hosťoch, čítali texty o zvieratkách či počítali príklady, v ktorých sa zvieratká objavovali. 

          Deti, mali ste s tými domácimi zvieratkami dobrý nápad!
          A Vám, milí rodičia, ešte raz ďakujeme za ochotu a pomoc realizovať naše nápady a prispievať tak k našej radosti z učenia 🙂


          text a foto: Mgr. Lucia Krajčíková

        • Rozlúčka so štvrtákmi

        • 28. 6. 2022
        • V pondelok sme sa lúčili so štvrtákmi pani učiteľky Beatky Stolárovej. Deti si pripravili krátky program ako poďakovanie pani učiteľkám, dostali pochvalné listy na pamiatku a krásnu tortu. Za učiteľsky zbor by sme sa chceli poďakovať maminkám pani Tomanovej, Tudíkovej a Slávikovej, ako aj ostatným rodičom, ktorí sa podieľali na prípravách a ktorí sa zúčastnili rozlúčky. Deti si na záver užili zábavu s vodou, ktorá ich v horúcom počasí príjemne schladila.

           

          Janka Baňasová

        • Exkurzia 5.A

        • 21. 6. 2022
        • Dlho očakávanú exkurziu (poznávací výlet) do Lesoparku Vrakuňa sme museli niekoľkokrát odložiť – najprv pre nepriaznivé počasie, potom pre koncoročné písomné previerky z rôznych vyučovacích predmetov. Až nastal vytúžený deň – piatok 17. júna 2022. Vlakom sme sa odviezli po železničnú zastávku Bratislava – Vrakuňa, odtiaľ sme peši pokračovali do lesoparku. Najprv sme sa zastavili na odpočívadle s mólom pri Malom Dunaji, kde sa deti najedli a zároveň pozorovali rieku, rastliny a živočíchy na brehu. Potom priamo v lesoparku sme najprv mali oficiálnu časť s poznávaním a prehliadkou informačných tabúľ, neskôr mali deti voľný program na detských ihriskách a ďalších priestoroch lesoparku. Najväčším lákadlom boli 5-poschodová drevená vyhliadková veža a vlek. Záujmu detí sa tešili aj rôzne preliezačky, hojdačky a kolotoč. Žiaci si zatrénovali behmi po cestičkách i po zvlnenej dráhe a cvičením na posilňovacích zariadeniach. Tí silnejší dvíhali a obracali veľkú pneumatiku z traktora. Cestou späť na železničnú zastávku sme sa zastavili vo farmárskom obchode, kde si deti zakúpili chladené nápoje, zmrzliny a nanuky. Počasie bolo výborné, menšou nepríjemnosťou bolo iba meškanie vlakov. Do školy sme sa vrátili v pohode, unavení, ale plní nových zážitkov. Exkurzia bola odmenou za celoročnú aktivitu žiakov v predmete biológia.

           

          Text a fotografie Edgar Lorand

        • MDD ZŠ Kvetoslavov

        • 8. 6. 2022
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album MDD ZŠ Kvetoslavov.

          V stredu 1. júna 2022 sa uskutočnilo dlhoočakávané podujatie pre našich žiakov z 1. aj 2. stupňa – oslavy Medzinárodného dňa detí, a to vo vonkajších priestoroch a na ihriskách kmeňovej (starej) školy za obecným úradom. Pre deti boli pripravené rôzne atrakcie ako skákací hrad, nafukovací hrad, točiaci sa býk a ďalšie, ďalej maľovanie na tvár a zmrzlina – to všetko úplne zadarmo. Žiaci z 1. stupňa sa zúčastnili aj na rôznych súťažiach – hádzanie na terč, beh vo vreci, strieľanie z plastovej pištole na terče, podliezanie prekážok a iných. Žiaci z 1. a 2. stupňa si taktiež zahrali futbalové zápasy. Počasie nám prialo, všetci boli veľmi spokojní. Text a fotografie Edgar Lorand

        • Pochodové cvičenie 2. stupeň

        • 8. 6. 2022
        • Dňa 31. mája 2022 sme uskutočnili plánované pochodové cvičenie pre piatakov, šiestakov a siedmakov. Naším cieľom bol Lesopark Pomlé v Šamoríne. Po príchode na miesto mali deti voľný program na detskom ihrisku, loptové hry a hru na schovávačku. Na záver pobytu sme navštívili známu zmrzlináreň v Šamoríne, kde naši žiaci aj pedagogickí pracovníci načerpali energiu na cestu späť. Akcia prebehla presne podľa stanoveného časového harmonogramu a bez akýchkoľvek komplikácií.

          Text a fotografie Edgar Lorand

        • Prírodovedná vychádzka č. 10

        • 8. 6. 2022
        • Na jubilejnej desiatej prírodovednej vychádzke dňa 24. mája 2022 sme s piatakmi boli len vedľa školy na dvoch lúčkach a pri jednej záhrade. Naším cieľom bolo opakovanie učiva, poznávanie rastlín a živočíchov v okolí. Tri žiačky sa prihlásili na opravu známky. Čo sme videli: novokvitnúce rastliny – zemedym, šalvia, yzop, komonica, materina dúška, vratič, bodliak, hrachor a iné, v záhrade astry, ruže, levandule, papriky, paradajky, zo živočíchov koníky, muchy, očkáňa. Vychádzka splnila svoj účel.

          Fotografie Edgar Lorand a Noemi Szabóová

        • Vlastivedná vychádzka 1.A a 1.B

        • 1. 6. 2022
        • Dňa 31.5. bola v okolí elokovaných pracovísk školy naplánovaná doobedná odstávka elektrickej energie, a tak sme si na tento deň naplánovali s prvákmi vlastivednú vychádzku.
          Od kmeňovej budovy školy sme sa prešli k neďalekej farmičke s prasiatkami. Zistili sme, ktorá časť Kvetoslavova sa volá Rozárium a pohrali sa na ihrisku za kaplnkou. Cestou sme si zopakovali počítanie či oprášili svoje vedomosti o triedení odpadu. Do poobedného ŠKD sme sa vrátili s veselým spevom, príjemne unavení.

        • Dopoludnie so Šašom Marošom

        • 31. 5. 2022
        • Dňa 23.5.2022 sme privítali na našom majálese pre prváčikov šaša Maroša. Detičky si zatancovali, vysmiali sa do sýta,  zasúťažili a keďže sa súťažilo o cukríky, záujemcov bolo habadej :). Šašo Maroš spolu so svojou asistentkou dídžejkou  Emkou deti pochválili za ich disciplinovanosť, súťaživosť a krásne tanečné kreácie, ktoré spolu s ním predvádzali na parkete.

          Veríme, že sa s ním ešte niekedy stretneme.

        • Jarné a veľkonočné prázdniny

        • 26. 5. 2022
        • Podobne ako vianočné prázdniny, aj tieto strávili naši žiaci na rôznych miestach – doma, u príbuzných, na výletoch, v horách, v knižniciach, na veľtrhoch, pri veľkonočných tradíciách aj na slávnostnej veľkonočnej omši. Koronavírus ustupuje, podmienky na pobyty sa uvoľnili, preto bolo viac možností na relaxáciu oproti predchádzajúcim prázdninám a predchádzajúcemu roku.

           

          Za fotografie ďakujeme našim tradičným prispievateľom: Damián, Lukáš B., Lenka, Vivien, Karolína S., Lukáš L., Martin B.

           

          Zostavil Edgar Lorand

        • Prírodovedná vychádzka 6.A

        • 26. 5. 2022
        • Tesne pre veľkonočnými prázdninami dňa 12. apríla 2022 sme boli aj so šiestakmi na prírodovednej vychádzke v okolí školy. Konečne sa začalo trochu otepľovať, tak sme využili priaznivé počasie. Našou úlohou bolo pozorovať časti rastlín – stonky, listy, kvety, plody, semená u bylín i drevín. Pozorovali sme tieto rastliny: stonky a listy – trávy, žihľava, lopúch, pichliač, bodliak, stonky, listy a kvety – púpava, sedmokráska, hluchavka, repka, horčica, narcis, tulipán, baza, jarabina, breza, vŕba, lieska, čerešňa, jabloň, marhuľa, ruža, zlatica (zlatý dážď) a ďalšie rastliny, plody – ruža šípová (šípka) a jarabina – ešte z predchádzajúceho roka. Názorné vyučovanie priamo v prírode dáva žiakom oveľa viac ako len obrázky v učebnici alebo na internete, najmä keď sa môžu rastlín priamo dotýkať.

           

          Fotografie Edgar Lorand, učiteľ biológie

        • Králi a kráľovné školy!

        • 5. 5. 2022
        • Dobrý deň,

          radi by sme Vám predstavili jednu skvelú novinku!

          Naša škola si nechala vytvoriť svoju vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, ktorej náhľad vidíte nižšie a ktorú je možné si aktuálne zaobstarať v našom e-shope tu: https://www.kraloveskoly.cz/kvetoslavov/

          Objednávanie je už spustené a bude možné až do 22.5. Nasledujúci deň sa eshop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť ten svoj kúsok zo školskej kolekcie!

          Dúfame, že z kolekcie budete mať rovnakú radosť ako máme my!

          S pozdravom a prianím krásneho dňa

           

          vedenie školy

           

        • Pytagoriáda

        • 2. 5. 2022
        • Dňa 29. marca 2022 sa v našej škole uskutočnilo okresné kolo matematickej súťaže Pytagoriáda v kategóriách P3, P4 a P5 určených pre žiakov 3., 4. a 5. ročníka ZŠ. Súťaž prebehla online formou v učebni informatiky na elokovanom pracovisku Základnej školy Kvetoslavov.

          Na snímkach sú tretiak a štvrtáci po návrate z „misie“ pred budovou starej (kmeňovej) školy.


          Fotografie Edgar Lorand

        • 4. ročník Čerstvých hlavičiek štartuje

        • 21. 4. 2022
        • Čerstvé ovocie a zelenina zohrávajú významnú rolu v jedálničku každého človeka a majú veľký vplyv na vývoj detského organizmu. Zabezpečiť ich pravidelný prísun však nemusí byť pre každého rodiča jednoduché. Rozhodli sme sa preto pomôcť a v roku 2018 sme spustili prvý ročník projektu Čerstvé hlavičky, cieľom ktorého je pozitívne vplývať na stravovacie návyky detí už od raného veku.

          Registrácia bola otvorená do 6. 4. 2022 a našu školu sme samozrejme prihlásili!!!

          Hlasovanie bude prebiehať v termíne od 28. 4. 2022 do 1. 6. 2022 na stránke www.cerstvehlavicky.sk. Návštevník, ktorý sa rozhodne zapojiť do hlasovania sa na stránke pri prvej návšteve zaregistruje. Pokiaľ má už na stránke vytvorený účet, tak sa doň musí prihlásiť. Pri registrácií má na výber z dvoch možností: cez Facebook alebo cez e-mail. Návštevník bude následne vyzvaný na zadanie telefónneho čísla, na ktoré bude zaslaná overovacia SMS s vygenerovaným kódom. Po zadaní správneho kódu z SMS sa dokončí registrácia. Po dokončení registrácie sa udelí hlas škole alebo škôlke, ktorú si návštevník zvolil pred zahájením registrácie. Odoslaný hlas sa danej škole alebo škôlke ihneď pripočíta a poradie sa na stránke v reálnom čase upraví. Návštevník môže hlasovať v jeden deň iba jedenkrát.V časti „Podklady pre školy“ sú pripravené pre základné a materské školy podklady, prostredníctvom ktorých môže každá základná a materská škola vyzvať verejnosť na hlasovanie.

          Každý hlas sa počíta a my by sme neradili prerušili tradíciu a vyhrali súťaž opätovne. Zapojte sa prosím všetci rodičia, žiaci, učitelia a priatelia školy, aby sme zabezpečili ovocie na ďalší rok pre naše deti. 

          ĎAKUJEME!

           

          S pozdravom

          ThLic. Marek Heczei, PhD.

          riaditeľ

        • Leto na Malte!

        • 5. 4. 2022
        • Milí rodičia, drahé deti.

          Tento rok sme si pre Vás pripravili v spolupráci s Bestest.sk (zabezpečujú pre nás Letnú školu) niečo výnimočné. Letný jazykový kurz na Malte. Hneď, ako sa prihlási viac ako sedem záujemcov, urobili by sme spoločné stretnutie a povedali si bližšie k pobytu. Jediné, čo Vám pomôže ešte pri rýchlom rozhodovaní je fakt, že na Maltu je potrebné očkovanie.

          V prípade záujmu kontaktujte prosím priamo mňa na email: riaditel@zskvetoslavov.sk

          S pozdravom

          Bestest a ZS Kvetoslavov

        • VEDOMOSTNÁ SÚŤAŽ – VŠEDKOVEDKO

        • 29. 3. 2022
        • Aj napriek obmedzeniam dlhodobej pandémie sa nám podarilo uskutočniť tento rok ďalší ročník súťaže Všetkovedko.

          Žiaci 1. stupňa súťažili v troch kategóriách: Všetkovedko 2 (druháci), Všetkovedko 3 (tretiaci) a Všetkovedko 4 (štvrtáci).

          Súťaž sa konala v kmeňových triedach žiakov za pomoci triednych učiteliek v utorok 30. 11. 2021. Zabezpečili sme tým, že sa kolektívy nemiešali. Z dôvodu, že niektoré triedy boli v karanténe, mali sme aj druhé kolo, ktoré sa konalo o týždeň neskôr 7. 12. 2021. V oboch sa zúčastnilo spolu 12 žiakov , z toho 6 druhákov, 5 tretiakov a 2 štvrtákov.

          Pri správnom vypĺňaní odpoveďových hárkov pomáhali žiakom triedne učiteľky, za čo im chcem veľmi pekne poďakovať.

          Súťaž prebiehala anonymne. Každému žiakovi bol pridelený vlastný kód. Žiaci si skúšali všeobecné vedomosti, logické myslenie a v neposlednom rade aj matematiku, či vo vyšších kategóriách aj cudzí jazyk.

          Dnes už poznáme úspešných riešiteľov jednotlivých kategórií.

          Najvyšší počet bodov získali:

          Všetkovedko 2 –

          Oliver S. z. 2.A ( 140 bodov)

          Ondrej M. z 2.A ( 126 bodov)

          Jabuk  Kalužay. z 2. B (140 bodov),

          Tomáš Perný z. 2.B    (133 bodov)

          Félix Lazár  z. 2.B  (133 bodov)

          Všetkovedko 3  

          Jan C. z 3.A ( 168 bodov), Roland Cs. z 3.A (161 bodov)

          Všetkovedko 4 – Matúš M. z. 4.A ( 140 bodov)

          Víťazi súťaže získali diplom a malú pozornosť za úspešné umiestnenie.

          Všetkým srdečne gratulujeme!

           

          Koordinátor:  Mgr. Darina Škarbová

        • DEŇ UČITEĽOV

        • 27. 3. 2022
        • Nesmierna vďaka patrí za to, s akou láskou a trpezlivosťou odovzdávate našim žiakom všetky vedomosti a znalosti, VÁM, naši UČITELIA!

          ĎAKUJEME!

           

          Ďakujeme!

        • Telesná výchova 5.A

        • 15. 3. 2022
        • Vo štvrtok 10. marca 2022 bolo už trochu teplejšie a slnečné počasie, preto chlapci z 5.A triedy boli nadšení z návrhu pána učiteľa Šandora, aby mali telesnú výchovu po dlhom čase vonku. Spoločne si zahrali minifutbal na malom trávnatom ihrisku.

          Fotografie Edgar Lorand (so súhlasom Gabriela Šandora, učiteľa telesnej výchovy)

          • Koncoročný výlet 1.A a 1.B

            Letné prázdniny už klopú na dvere a v školských triedach je čím ďalej tým teplejšie... Veľmi dobre nám preto padol výlet do bratislavských Mestských lesov.
            V areáli Partizánskej lúky sa žiaci z 1.A a 1.B pod vedením pedagóga Mestských lesov zúčastnili programu "Po stopách". Oprášili si svoje poznatky o zvieratách žijúcich v lese a zistili aj všeličo nové. Prítomnosť lesných zvierat sa naučili vnímať cez rôzne zanechané stopy: odtlačky labiek, trus, pierko, hniezdo...
            Poobedie deti strávili v znamení hier na lúke v lesnom prostredí a kopček hviezdoslavovskej zmrzliny spravil za našim výletom sladkú bodku.
            Ešte aj na druhý deň deti nadšene rozprávali, aký skvelý deň sme spolu zažili.

            Text: Mgr. Lucia Krajčíková
            Foto: Mgr. Lucia Krajčíková a Ing. Ľubica Kriglerová

          • Týždeň so zvieratkami v 1.A

            S blížiacim sa koncom školského roka to v 1.A ožilo. To, že sme prebrali celý Šlabikár a spoznali všetky písmenká, nás veľmi tešilo. Naša radosť však bola o to väčšia, že sme si za odmenu zvolili priniesť do školy svojich domácich miláčikov.

            Celú "akciu" sme si dôkladne naplánovali: zvieratká sme si spísali, roztriedili a rozdelili do viacerých dní tak, aby sa navzájom zniesli. Tiež sme naplánovali dĺžku pobytu jednotlivých zvierat v triede. Nakoniec sme náš plán predostreli rodičom - prešiel 😇
            S ich pomocou nás prišli postupne navštíviť tieto živé tvory:

          • Rozlúčka so štvrtákmi

            V pondelok sme sa lúčili so štvrtákmi pani učiteľky Beatky Stolárovej. Deti si pripravili krátky program ako poďakovanie pani učiteľkám, dostali pochvalné listy na pamiatku a krásnu tortu. Za učiteľsky zbor by sme sa chceli poďakovať maminkám pani Tomanovej, Tudíkovej a Slávikovej, ako aj ostatným rodičom, ktorí sa podieľali na prípravách a ktorí sa zúčastnili rozlúčky. Deti si na záver užili zábavu s vodou, ktorá ich v horúcom počasí príjemne schladila.

          • Exkurzia 5.A

            Dlho očakávanú exkurziu (poznávací výlet) do Lesoparku Vrakuňa sme museli niekoľkokrát odložiť – najprv pre nepriaznivé počasie, potom pre koncoročné písomné previerky z rôznych vyučovacích predmetov. Až nastal vytúžený deň – piatok 17. júna 2022. Vlakom sme sa odviezli po železničnú zastávku Bratislava – Vrakuňa, odtiaľ sme peši pokračovali do lesoparku. Najprv sme sa zastavili na odpočívadle s mólom pri Malom Dunaji, kde sa deti najedli a zároveň pozorovali rieku, rastliny a živočíchy na brehu. Potom priamo v lesoparku sme najprv mali oficiálnu časť s poznávaním a prehliadkou informačných tabúľ, neskôr mali deti voľný program na detských ihriskách a ďalších priestoroch lesoparku. Najväčším lákadlom boli 5-poschodová drevená vyhliadková veža a vlek. Záujmu detí sa tešili aj rôzne preliezačky, hojdačky a kolotoč. Žiaci si zatrénovali behmi po cestičkách i po zvlnenej dráhe a cvičením

          • MDD ZŠ Kvetoslavov

            Do fotogalérie bol pridaný nový album MDD ZŠ Kvetoslavov.

            V stredu 1. júna 2022 sa uskutočnilo dlhoočakávané podujatie pre našich žiakov z 1. aj 2. stupňa – oslavy Medzinárodného dňa detí, a to vo vonkajších priestoroch a na ihriskách kmeňovej (starej) školy za obecným úradom. Pre deti boli pripravené rôzne atrakcie ako skákací hrad, nafukovací hrad, točiaci sa býk a ďalšie, ďalej maľovanie na tvár a zmrzlina – to všetko úplne zadarmo. Žiaci z 1. stupňa sa zúčastnili aj na rôznych súťažiach – hádzanie na terč, beh vo vreci, strieľanie z plastovej pištole na terče, podliezanie prekážok a iných. Žiaci z 1. a 2. stupňa si taktiež zahrali futbalové zápasy. Počasie nám prialo, všetci boli veľmi spokojní. Text a fotografie Edgar Lorand

          • Pochodové cvičenie 2. stupeň

            Dňa 31. mája 2022 sme uskutočnili plánované pochodové cvičenie pre piatakov, šiestakov a siedmakov. Naším cieľom bol Lesopark Pomlé v Šamoríne. Po príchode na miesto mali deti voľný program na detskom ihrisku, loptové hry a hru na schovávačku. Na záver pobytu sme navštívili známu zmrzlináreň v Šamoríne, kde naši žiaci aj pedagogickí pracovníci načerpali energiu na cestu späť. Akcia prebehla presne podľa stanoveného časového harmonogramu a bez akýchkoľvek komplikácií.

          • Prírodovedná vychádzka č. 10

            Na jubilejnej desiatej prírodovednej vychádzke dňa 24. mája 2022 sme s piatakmi boli len vedľa školy na dvoch lúčkach a pri jednej záhrade. Naším cieľom bolo opakovanie učiva, poznávanie rastlín a živočíchov v okolí. Tri žiačky sa prihlásili na opravu známky. Čo sme videli: novokvitnúce rastliny – zemedym, šalvia, yzop, komonica, materina dúška, vratič, bodliak, hrachor a iné, v záhrade astry, ruže, levandule, papriky, paradajky, zo živočíchov koníky, muchy, očkáňa. Vychádzka splnila svoj účel.

          • Vlastivedná vychádzka 1.A a 1.B

            Dňa 31.5. bola v okolí elokovaných pracovísk školy naplánovaná doobedná odstávka elektrickej energie, a tak sme si na tento deň naplánovali s prvákmi vlastivednú vychádzku.
            Od kmeňovej budovy školy sme sa prešli k neďalekej farmičke s prasiatkami. Zistili sme, ktorá časť Kvetoslavova sa volá Rozárium a pohrali sa na ihrisku za kaplnkou. Cestou sme si zopakovali počítanie či oprášili svoje vedomosti o triedení odpadu. Do poobedného ŠKD sme sa vrátili s veselým spevom, príjemne unavení.

          • Dopoludnie so Šašom Marošom

            Dňa 23.5.2022 sme privítali na našom majálese pre prváčikov šaša Maroša. Detičky si zatancovali, vysmiali sa do sýta, zasúťažili a keďže sa súťažilo o cukríky, záujemcov bolo habadej :). Šašo Maroš spolu so svojou asistentkou dídžejkou Emkou deti pochválili za ich disciplinovanosť, súťaživosť a krásne tanečné kreácie, ktoré spolu s ním predvádzali na parkete.

          • Jarné a veľkonočné prázdniny

            Podobne ako vianočné prázdniny, aj tieto strávili naši žiaci na rôznych miestach – doma, u príbuzných, na výletoch, v horách, v knižniciach, na veľtrhoch, pri veľkonočných tradíciách aj na slávnostnej veľkonočnej omši. Koronavírus ustupuje, podmienky na pobyty sa uvoľnili, preto bolo viac možností na relaxáciu oproti predchádzajúcim prázdninám a predchádzajúcemu roku.

          • Prírodovedná vychádzka 6.A

            Tesne pre veľkonočnými prázdninami dňa 12. apríla 2022 sme boli aj so šiestakmi na prírodovednej vychádzke v okolí školy. Konečne sa začalo trochu otepľovať, tak sme využili priaznivé počasie. Našou úlohou bolo pozorovať časti rastlín – stonky, listy, kvety, plody, semená u bylín i drevín. Pozorovali sme tieto rastliny: stonky a listy – trávy, žihľava, lopúch, pichliač, bodliak, stonky, listy a kvety – púpava, sedmokráska, hluchavka, repka, horčica, narcis, tulipán, baza, jarabina, breza, vŕba, lieska, čerešňa, jabloň, marhuľa, ruža, zlatica (zlatý dážď) a ďalšie rastliny, plody – ruža šípová (šípka) a jarabina – ešte z predchádzajúceho roka. Názorné vyučovanie priamo v prírode dáva žiakom oveľa viac ako len obrázky v učebnici alebo na internete, najmä keď sa môžu rastlín priamo dotýkať.

          • Králi a kráľovné školy!

            Dobrý deň,

            radi by sme Vám predstavili jednu skvelú novinku!

            Naša škola si nechala vytvoriť svoju vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, ktorej náhľad vidíte nižšie a ktorú je možné si aktuálne zaobstarať v našom e-shope tu: https://www.kraloveskoly.cz/kvetoslavov/

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 22.5. Nasledujúci deň sa eshop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť ten svoj kúsok zo školskej kolekcie!

          • Pytagoriáda

            Dňa 29. marca 2022 sa v našej škole uskutočnilo okresné kolo matematickej súťaže Pytagoriáda v kategóriách P3, P4 a P5 určených pre žiakov 3., 4. a 5. ročníka ZŠ. Súťaž prebehla online formou v učebni informatiky na elokovanom pracovisku Základnej školy Kvetoslavov.

            Na snímkach sú tretiak a štvrtáci po návrate z „misie“ pred budovou starej (kmeňovej) školy.

          • 4. ročník Čerstvých hlavičiek štartuje

            Čerstvé ovocie a zelenina zohrávajú významnú rolu v jedálničku každého človeka a majú veľký vplyv na vývoj detského organizmu. Zabezpečiť ich pravidelný prísun však nemusí byť pre každého rodiča jednoduché. Rozhodli sme sa preto pomôcť a v roku 2018 sme spustili prvý ročník projektu Čerstvé hlavičky, cieľom ktorého je pozitívne vplývať na stravovacie návyky detí už od raného veku.

          • Leto na Malte!

            Milí rodičia, drahé deti.

            Tento rok sme si pre Vás pripravili v spolupráci s Bestest.sk (zabezpečujú pre nás Letnú školu) niečo výnimočné. Letný jazykový kurz na Malte. Hneď, ako sa prihlási viac ako sedem záujemcov, urobili by sme spoločné stretnutie a povedali si bližšie k pobytu. Jediné, čo Vám pomôže ešte pri rýchlom rozhodovaní je fakt, že na Maltu je potrebné očkovanie.

          • VEDOMOSTNÁ SÚŤAŽ – VŠEDKOVEDKO

            Aj napriek obmedzeniam dlhodobej pandémie sa nám podarilo uskutočniť tento rok ďalší ročník súťaže Všetkovedko.

            Žiaci 1. stupňa súťažili v troch kategóriách: Všetkovedko 2 (druháci), Všetkovedko 3 (tretiaci) a Všetkovedko 4 (štvrtáci).

            Súťaž sa konala v kmeňových triedach žiakov za pomoci triednych učiteliek v utorok 30. 11. 2021. Zabezpečili sme tým, že sa kolektívy nemiešali. Z dôvodu, že niektoré triedy boli v karanténe, mali sme aj druhé kolo, ktoré sa konalo o týždeň neskôr 7. 12. 2021. V oboch sa zúčastnilo spolu 12 žiakov , z toho 6 druhákov, 5 tretiakov a 2 štvrtákov.

          • Telesná výchova 5.A

            Vo štvrtok 10. marca 2022 bolo už trochu teplejšie a slnečné počasie, preto chlapci z 5.A triedy boli nadšení z návrhu pána učiteľa Šandora, aby mali telesnú výchovu po dlhom čase vonku. Spoločne si zahrali minifutbal na malom trávnatom ihrisku.

            Fotografie Edgar Lorand (so súhlasom Gabriela Šandora, učiteľa telesnej výchovy)